дистрибуци

дистрибуци
з.б.п., фон.

Орфографический словарь осетинского языка. - Владикавказ: Издательство «Алания».. . 2002.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Смотреть что такое "дистрибуци" в других словарях:

  • дистрибуција — (лат. distributio) 1. делење, распределба, распоредување 2. праќање на нешто на повеќе места 3. линг. распоред на јазичните единици …   Macedonian dictionary

  • дистрибутивен — (лат. distributivus) 1. што се однесува на дистрибуција, што дели или распределува 2. што се дели или распределува …   Macedonian dictionary

  • дистрибутор — (лат. distribuere) лице што врши дистрибуција, што врши распределба на нешто …   Macedonian dictionary

  • евродевизи — екон. посебен паричен пазар со доларски депозити преку кој се врши изедначена дистрибуција на краткорочните фондови меѓу националните економии, што ги подобрува ликвидноста и финансирањето на меѓународната трговија (евродевизи се еврофунтата,… …   Macedonian dictionary

  • сервер — (анг. server) 1. во тенисот, пинг понгот и сл.: играч што ја почнува играта, што сервира 2. комп. кај мрежното поврзување: компјутер што става некои од своите ресурси на располагање на други компјутери (корисници) принтерски сервер (анг. print… …   Macedonian dictionary


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»